De Totemkomkommer

De totemkomkommer niet te verwarren met zijn grote broer de de Totempaal, een houten standbeeld die door Indianen stammen werd gemaakt. Deze vaak heilige palen kun je niet eten en dat is erg jammer als je zin hebt ik een gezonde snack!
Gelukkig kweken mensen al 3000 jaar komkommers en wat blijkt je kunt er zelf de meest fantastiche Totemkomkommers mee maken. "Niet spelen met je eten" hoef je niet meer te zeggen. "Spelen en eten" dat is de nieuwe rage met de Totemkomkommer! Veel kookgerij heb je niet nodig. Probeer een Lino guts setje te vinden. Voor velen al een trip down memory lane als je zo'n setje in je handen hebt. Let er op: "Altijd van je af gutsen"! Nog een paar satestokjes en een paar inspirerende plaatjes van de echte totempalen en het feest kan beginnen. Dat een komkommer lekker en luchtig is wisten we al maar wist je ook dat: * de komkommer eigenlijk een fruitsoort is en o.a. familie van de watermeloen is. * ze 11 calorieen per 100gram hebben. * voor 96% uit water bestaat. * geen vetten bevat. * verzachtend werkt op de huid en zwellingen wegneemt. * als ze fris en donkergroen en stevig zijn dan zijn ze goed vers. * oorspronkelijk uit Zuid-Azie komt (wel al 10.000 jaar geleden). * bewaar ze liever in een koele kelder dan in de ijskast, de koelkast verstoort de verder rijping en ze zullen sneller bederven. * bewaar geen tomaten naast komkommers want dan slaan ze geel uit. * en je kunt ze ook stoven, bakken of wokken, maar wij Nederlanders eten ze toch het liefst rauw. * goedkoop is dus zo kom je de crisis wel door;-)